DEWEERGAVE

Sinds 1989

Zangles

  • Zingen met heel je lijf

    De stem; een mooi intrument
  • Zingen vanuit je hart

    De grenzen verleggen door goede oefeningen
  • 1
  • 2

Zang

Heb je het idee dat je helemaal niet kunt zingen? Meestal is het prima te leren.
Of kun je wel zingen, maar wil je méér? Met tips die aansluiten bij je stem krijg je goede resultaten!

Elke stem is een uniek instrument met ongekende mogelijkheden. Het leren zingen is voor sommigen als het verkennen van een onbewoond eiland, het ontginnen van een nieuw gebied.

De zanglessen

In de zanglessen krijg je naast technische oefeningen ook persoonlijke aanwijzingen, die dienen als handvaten, om je eigen stem te ontwikkelen en de mogelijkheden daarvan ten volle uit te buiten. Zo werken we aan stemkleuring, expressie en voordracht.

De vaardigheden van een zanger(es) in het klassieke genre zijn totaal anders dan de vaardigheden van een zanger(es) in de populaire hoek. In de zangles houden we daar ook rekening mee. Wat de ervaring wel leert is dat verschillende technieken uit de klassieke zangwereld ook heel goed werken in het populaire repertoire.
Toch blijft - zoals al gezegd - elke stem uniek en is het belangrijk om te zoeken naar die aanwijzingen en oefeningen die resultaat geven.

Solfège oefeningen zijn erop gericht om intervallen zuiver te treffen en om van bladmuziek te kunnen zingen. Voor een toelatingsexamen Conservatorium is solfège een verplicht onderdeel. Deze lessen kunnen ook gecombineerd worden met de vakken uit de muziektheorie.

Samen zingen?

Wil je liever zingen samen met anderen?

Dan zijn er bij ons 3 mogelijkheden:

De Vuurpijl voor kinderen
De VuurpijlToppers voor tieners
Devotion voor (jong)volwassenen