DEWEERGAVE

Sinds 1989

 • Diamantslijpers

  Diamantslijpers

  Voor enthousiaste jongeren
 • Grensverleggend

  Grensverleggend

 • Uitdagend & Leerzaam

  Uitdagend & Leerzaam

 • 1
 • 2
 • 3
 • "Hij slijpt, polijst geduldig elk facet. Er glinstert kleur, gebroken licht."
  Vrij naar Anje Maria de Sonnaville
 • 1

Diamantslijpers. Dramalessen in Barneveld

De Diamantslijpers, die werken aan verfijning en uitdieping van hun dramatalent. Ze zitten in het 3e of hogere leerjaar van de middelbare school.

De meeste Diamantslijpers hebben er al een aantal dioramajaren op zitten en beheersen dan ook al behoorlijk wat vaardigheden op het gebied van drama. Maar ook de minder gevorderde jongeren zijn welkom in deze groep, waar samenwerking en samen optrekken een van de hoofditems is.
Het is spannend, maar ook gaaf om je kwetsbaar op te durven stellen, met elkaar de uitdaging aan te gaan om verder te groeien in de stukken die worden ontwikkeld en ingestudeerd. Natuurlijk horen hier ook de nodige basisoefeningen bij, die deel uitmaken van elke les.

De Diamantslijpers oefenen zich o.a. in het neerzetten van een bepaalde sfeer, een bepaald type persoon, maar ook meer abstracte stukken komen aan de orde. Stemgebruik, lichaamshouding, manier van bewegen etc. zijn gereedschappen die de Diamantslijpers steeds beter leren hanteren. Ook aan het neerzetten van een karakter of sfeer wordt met veel aandacht gewerkt.

Uitdaging

Telkens opnieuw zoeken we naar uitdaging voor de Diamantslijpers in het ontwikkelen en instuderen van nieuwe stukken, gebaseerd op oude of eigentijdse verhalen of een combinatie van beide.
Het is vaak verbazingwekkend en fantastisch om een tijd van hard werken te zien wat eruit komt.

Het samenspelen en samen delen als groep neemt in deze leeftijdsgroep een belangrijke plaats in. Het is dan ook vaak een afwisseling van knotsgezellig en bloedserieus werken met elkaar!

Tijdens de optredens hebben de Diamantslijpers van de afgelopen jaren diverse pittige stukken op de planken gezet. 

In het komende jubileumjaar hebben we ook voor de Diamantslijpers uiteraard veel interessants in petto.
De resultaten zullen te zien zijn bij de voorstellingen in de Veluwehal en in het Schaffelaartheater.