DEWEERGAVE

Sinds 1989

 • Goudzoekers

  Elke les pret
 • Goudzoekers

  Nieuwe vaardigheden
 • Goudzoekers

  Ongeëvenaard
 • 1
 • 2
 • 3
 • Het is niet alles goud wat er blinkt. Maar raap het goud wat er blinkt dan wel op!
 • 1

Goudzoekers. Dramales & toneel in Barneveld

Goudzoekers zijn kids uit groep 7 en 8 van de basisschool, die hun dramatalent verder en verder leren ontwikkelen.

Elke les is een uur lang werken en lol hebben tegelijk. De spanningsboog van kinderen van deze leeftijdsgroep is doorgaans wat groter dan die van de Schatgravers, waardoor de les wat gestructureerder verloopt en er al meer uitgewerkt kan worden.

We beginnen gezellig in de kring en gaan dan aan de slag met een inspeeloefening, al dan niet met een muziekje eronder.

Dramalessen met uitdaging

De uitdaging om jet dramatalent verder te ontwikkelen en echt door te groeien is een van de doelen van het 'goud zoeken'.
De meesten komen hierin een heel eind omdat het onweerstaanbaar blijkt te zijn om je echt uit te leven in je 'rol'.
Door de les heen zijn er vaak veel 'leermomenten' om een bepaalde concentratieoefening of een andere opdracht zo goed mogelijk neer te zetten.

Het zich inleven in een bepaalde situatie/rol en het zoeken naar uitersten is een boeiende bezigheid voor deze jongens en meiden, die zich soms toch wel een tikkeltje ongemakkelijk kunnen voelen als ze 'in the picture' staan.

Toneel met positieve sfeer

Zeker bij deze leeftijdsgroep is het creëren van een veilige groep waar iedereen zijn plekje mag innemen van grote waarde voor de 'resultaten'.
De kids leren ook om in een positieve sfeer naar elkaar te kijken en elkaar feedback te geven.
Het uigangspunt daarbij is, dat je het eigenlijk noooit fout doet, maar dat iedereen uniek is en iets waardevols bij kan dragen. 

Soms werken we een aantal lessen achter elkaar aan een zelfde stuk of thema, dat dan dus extra uitgediept kan worden.

De tweede helft van de les wordt meestal besteed aan een wat grotere opdracht, het instuderen van een stuk of het zelf uitwerken van een opdracht of het improviseren op een bepaald thema, al dan niet gevolgd door een demonstratie van het ingestudeerde voor elkaar.
Tijdens uitvoeringen hebben de Goudzoekers al diverse keren het publiek weten te boeien, met altijd weer speciaal voor hen geschreven mooie, komische, ontroerende en pakkende sketches.